Smyckestrender 2015

shutterstock_44042536

Smycketrenderna förändras från år till år, men ofta kommer de tillbaka så se till att spara gamla smycken.

Just år 2015 har modet för smycken och accessoarer varit ganska brett, något som märks på webbshopparnas bästsäljande smycken. Å ena sidan har vi sett mycket oversize-smycken, så kallade statement-halsband och andra smycken som verkligen syns. Å andra sidan har avskalade, mer diskreta smycken varit väldigt populära, särskilt i geometrisk design. Till den här kategorin hör små ringar på fingrarna, alltså de enormt trendiga ringarna du sätter på fingertopparna. Även smyckestrender som går i 90-talsanda har synts flitigt. Choker-halsbandet i töjbar plasttråd, som introducerades på 90-talet, syns återigen i varenda affär.

En annan av det gångna årets hetaste smyckesmoden är kombinationer av olika material, exempelvis läder och silver. Det gäller även armband i större modell. Stora armband behöver nödvändigtvis inte användas längst ner på handleden. Många smycken som varit trendiga 2015 är armband som sitter runt biceps. Smycken och accessoarer i metaller som silver, guld och stål hade ofta försetts med pärlor eller delar i läder och plast.

Smycken som försvinner

Förutom att både nyupptäckta 90-talstrender och mer klassiska material slagit igenom stort inom smyckestrenderna 2015, finns det även något nyskapande som bokstavligt talat fått fäste i år, nämligen tatueringar. Här rör det sig inte om riktiga tatueringar, utan om skimrande gnuggisar i guld, silver och andra metallictoner. Denna trend har uppskattats av både äldre och yngre konsumenter. En del använde diskreta gnuggisar som ett enskilt glittrande armband, medan andra slog på stort och ”tatuerade” sig över hela ryggen, armarna eller i ansiktet. Särskilt under sommarens festivaler syntes dessa bohemiska gnuggisar på de flesta modemedvetna. Motiven sätter du enkelt fast genom att hålla en blöt trasa eller liknande mot gnuggisen några sekunder. Efter ett par dagar nöts tatueringen bort igen.

shutterstock_254945269

Du gillar kanske också...