Manliga accessoarer

Enligt ett välkänt uttryck heter det ju att kläderna gör mannen. Tittar man lite närmre på det aktuella herrmodet ser man snart att det i minst lika stor utsträckning verkar vara så att accessoarerna gör looken. En av årets största trender fortsätter en bra bit in i nästa modesäsong, nämligen den avslappnat rockiga stilen som andas sportiga subkulturer som skateboard och surfing.

Rockigt bland herrarnas accessoartrender

Till exempel visar Yves Saint Laurent stuprörsjeans, t-shirts och bikerjackor tillsammans med rader av korta och långa halsband, truckerkepsar och bälten. Denna look ger stort svängrum för att uttrycka den egna personligheten, vilket gör att den passar alla män som gärna vill klä sig snyggt utan att behöva offra attityden. Tveka inte att testa den här individuella stilen, även om du drar större storlekar. Det finns utmärkta butiker som erbjuder herrmode med generösa mått, även accessoarer som annars kan vara svåra att hitta.

Klassiskt som står sig

Men modeskaparnas manliga accessoarer återfinns även i mer traditionella termer. I allt från genuina klassiker till spännande nytolkningar presenteras slipsar, hattar och ficknäsdukar i exempelvis Morris Heritages vårkollektion som en milt ironisk anspelning på det förgångna. Tidigare i år har konservativa tillbehör som gubbkepsar, flugor och hängslen ofta synts i väl avvägda, djärva färger eller kombinerats med stilbrytande plagg. Här sätts accessoaren i fokus och kan bäras tillsammans med en mängd olika plagg för att ständigt förändra looken. På så vis kan man anpassa kläderna efter sammanhanget de bärs i, samtidigt som man inte behöver riskera att se ut precis som alla andra. Alla tecken tyder alltså på att herrarnas accessoarer kommer att fortsätta spela huvudrollen även under kommande säsonger.

Du gillar kanske också...